تولید ماکت‌های مینیاتوری توسط بانوی مشهدی از حیاط‌های خانه‌های دهه ۶۰ جنجال بر سر مهریه ۲۶ میلیاردی پیرزن ۷۵ ساله | در کلانتری شهرک فراجا مشهد چه گذشت؟ دفاع مقدس به روایت بانوان | محفل روایت ایثار در رواق نجمه خاتون (س) حرم مطهر رضوی برگزار می‌شود (۴ مهر ۱۴۰۵) عبور ۱۵ توپ از خط دروازه‌ها در هفته دوم لیگ برتر فوتبال بانوان | پرسپولیس برد، استقلال واگذار کرد حضور ستاره مشهدی در تیم ملی کبدی بانوان در بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶| چین تایپه شکست خورد تثبیت جایگاه تیم ملی فوتسال زنان ایران در جدیدترین رده بندی جهانی منتشر شده آشپزی | خاگینه قاشقی؛ دسری سنتی و محبوب شهر تبریز + طرز تهیه پایان هفته نخست لیگ برتر هندبال بانوان باشگاه‌های کشور | کدام تیم پیروز میدان شد؟ صعود بانوی ملی‌پوش دوومیدانی ایران به مرحله فینال دوی ۴۰۰ متر زنان بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا جنجال بر سر دیسکالیفه شدن فاطمه محیطی‌زاده در آستانه کسب یک مدال تاریخی در رقابت ۷گانه دوومیدانی در بازی‌های آسیایی آشپزی | علت تلخ شدن خورشت قیمه و راه حل آن چیست؟ ارائه الگوی سوم زن در کتاب «از خانه تا سنگر؛ نقش زنان در متن دفاع مقدس» معرفی یک تمرین ساده برای شکستن چرخه لجبازی در زندگی مشترک کسب مقام هفتم بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶ توسط تیم ملی کانو دو نفره ۵۰۰ متر بانوان ایران بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶| نماینده ماده ۷گانه دوومیدانی ایران در ۵ رشته مقام اول را کسب کرد از جبهه‌های ایثار تا بارگاه رضوی | «حماسه‌سازان بی‌ادعا» در رواق نجمه خاتون (س) روایت می‌شوند (۳ مهر ۱۴۰۵) ویدئو | مادرانه | روایتی از دلتنگی مادران شهدا | شهید مهدی کرمانی «الگوی سوم زن مسلمان»؛ مفهومی تکمیل‌کننده برای حضور اجتماعی زنان و نقش‌آفرینی موثر آنها در خانواده
سرخط خبرها
روایتی از یک گردهمایی زنانه نخبگانی| رستاخیز زنان از مشهد آغاز شده است

روایتی از یک گردهمایی زنانه نخبگانی| رستاخیز زنان از مشهد آغاز شده است

  • کد خبر: ۴۱۰۸۹۱
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۲۰:۵۹
روز گذشته به مناسبت فرا رسیدن دومین سالگرد شهادت رئیس جمهور شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی، محفلی زنانه با حضور همسر این شهید به عنوان مهمان ویژه، جمعی از مسئولان مدیریت شهری و زنان نخبه مشهدی در تالار شهر مشهد برگزار شد.
مهدیه قمری
خبرنگار مهدیه قمری

به گزارش شهرآرانیوز؛ وقتی قرار است حرفی درباره رستاخیز زنان بیان شود، زنان نوغان مصداق خوبی هستند، ان هم در این روز‌ها که همزمان شده با ولادت حضرت رضا (ع)، روایتی که حتی روز گذشته توسط محمدرضا قلندر شریف شهردار مشهد هم در گردهمایی «رستاخیز زنان» بیان شد.

موضوع این زنان به ۱۲۰۰ سال قبل باز می‌گردد آن زمانی که زنان نوغان نخستین کسانی بودند که مویه‌کنان در جوار پیکر پاک فرزند فاطمه (س) حاضر شدند و پرپر شدن لاله باغ مصطفی (ص) را به مادرش زهرا (س) تسلیت گفتند.

به گردهمایی زنان رستاخیز برگردیم، فضایی که بستری فراهم کرد برای حضور جمعی از مادران نخبه مشهدی تا با فرزندان خود گردهم جمع شوند و به سخنرانی‌ها گوش کنند، همچنین می توان گفت، این گردهمایی، شرایطی را ایجاد کرد تا جمعی از دختران نخبه شهرمان با سنین مختلف در حالی که پرچم‌ کشورمان را در دست دارند در این مراسم حضور یابند و علاقمندی‌شان به وطن را به همگان اعلام کنند. 

از حضور زیبای نوزاد داخل کالسکه تا دختران نوجوانی که به اجرای سرود و تئاتر پرداختند

یکی از نکات جالب توجه در این گردهمایی زنانه، غافل نشدن مادران از نقش مادری خود بود، بسیاری از مادران با نوزادی در آغوش یا در کالسکه در این مراسم حضور داشتند، برخی نیز کودکان یک تا سه ساله داشتند و این کودکان تا جایی که می‌توانستند روی صندلی خود نمی‌نشستند، همین موضوع باعث شده بود مادران علاوه بر اینکه به سخنرانی‌ها توجه دارند بخشی از توجه شان به کودکانشان باشد که یا از پله نیفتند، یا از سالن خارج نشوند یا شیطنتی نکنند که مراسم دچار مشکل شود. همین اقدامات می‌توانست نشان دهد نقش مادری سخت، آموزنده و بسیار زیباست.

یکی دیگر از نکات جالب دیگر این مراسم اجرای سرود به زبان انگلیسی توسط گروه سرود دختران نوجوان و اجرای تئاتر با موضوع بمباران مدرسه شجره طیبه در میناب در جنگ تحمیلی اخیر بود. بخش‌های هنری که با استقبال و تشویق حاضرین رو به رو شد.

سخنران‌ها درباره حضور زنان در عرصه‌های مختلف تاریخ چه گفتند؟

شهردار مشهد از جمله سخنران‌هایی بود که صحبت هایش با محوریت نقش پررنگ زنان در عرصه‌های مختلف به ویژه شب‌های حماسی اخیر در اجتماعات مردمی بود. محمدرضا قلندر شریف زنان را ستون انقلاب اسلامی دانست و در بخش‌هایی از صحبت هایش آغاز این حماسه آفرینی زنان را از قیام عاشورا و زنان کربلا تا قیام گوهرشاد، اعتراض به کشف حجاب رضاخانی در ۲۶ دی و تظاهرات سال‌های ۵۶ و ۵۷ عنوان کرد.

او با تاکید بر اینکه زنان ایرانی از شب اول پس از شهادت امام شهید، زینب وار در صحنه حاضر بودند، غیرت و شرف آنها را بی‌نظیر دانست و گفت: در برخی از تجمعات حماسی شبانه بسته به وضعیت جمعیتی هر محله، حضور زنان به ۶۰ تا ۸۰ درصد می‌رسد.

اما این حضور تاریخی زنان در عرصه‌های مختلف فقط به سخنرانی شهردار مشهد محدود نماند بلکه فاطمه سلیمی رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد نیز در بخشی از سخنان خود با اشاره به نقش الگو‌های زن در تاریخ اسلام، گفت: زنان ایرانی نه تنها نیروی بالقوه، بلکه نیروی بالفعل برانگیزاننده تمدن هستند و امروز در میدان‌های دیپلماسی و مقاومت، پرچم داری می‌کنند.

او به این نکته اشاره کرد که دشمن حمله به موضوع زنان را به این دلیل طراحی کرده که نمی‌خواهد نسل آینده ایران با تمدن چندین هزارساله اش رشد کند. اما زنان ما باز هم فرزندانی همچون شهید داریوش رضایی نژاد و شهید احمدی روشن تربیت خواهند کرد. این بانوی فعال مدیریت شهری اضافه کرد: زنان ایرانی نه تنها نیروی بالقوه، بلکه نیروی بالفعل برانگیزاننده تمدن هستند، آنها با عزمی راسخ و قدرتی که خداوند برای بالا بردن پرچم تشیع در آنان نهاده است.

سخنران پایانی، اما سعی کرد نکات خود را بدون مقدمه بیان کند تا بانوان حاضر در این مراسم بتوانند به نماز اول وقت خود برسند، جمیله علم الهدی همسر شهید جمهور در سخنان خود نسبت به توجه ویژه مسئولان نظام به برابری میان زنان و مردان ابراز خرسندی کرد و آن را از دستاورد‌های انقلاب اسلامی دانست.

او با اشاره به اینکه اقدامات گسترده‌ای در بخش قوانین، اجرا، دولت ها، مجلس، دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه صورت گرفته است، در این خصوص این طور توضیح داد: به گونه‌ای که امروز با افتخار می‌گوییم موضوع برابری جنسیتی را به نحو احسن پیش برده‌ایم. اگرچه ممکن است برخی به قوانین خاص انتقاد داشته باشند، اما واقعیت میدانی ایران با برخی تصاویر ذهنی متفاوت است.

همسر شهید جمهور اشاره به ضرورت توجه به رویکرد تمدنی که مورد توجه امام امت و بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران، رهبر شهید انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده است، گفت: در این رویکرد تمدنی، عدالت به معنای اعتدال است. عدالت، مفهومی است که ما به خاطر آن انقلاب کردیم و حکومت تشکیل دادیم و به دنبال شکل گیری حکومت جهانی هستیم و منتظر آن هستیم که با ظهور امام عصر (عج) عدالت در جامعه تحقق پیدا کند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.